Att spela på hästar

En stor anledning till att den svenska travsporten har kunnat bli så framgångsrik som den är idag är att den har finansiellt stöd från Aktiebolaget Trav och Galopp, i folkmun känt som ATG. Via ATG kan man spela på hästar, men idag finns det fler ställen att spela på. Faktum är att många svenska spelsidor erbjuder odds på sport. Superlenny (läs recension här) är ett av mina favoritställen att spela på eftersom det är en smidig och rolig sida.

Ett spännande nöje

Att spela på hästar online är mycket spännande. Man behöver inte satsa mycket pengar om man inte vill. Var och en avgör själv hur mycket hon eller han vill satsa. Egentligen spelar det inte så stor roll hur mycket eller lite man spelar om. När loppet startar och hästarna springer får man ändå det där härliga pirret i magen.

Kunskap eller gissning

När man spelar på trav kan det vara bra att veta en del om hästarna, kuskarna och banorna. Man kan göra nästan hur mycket efterforskningar som helst. Men om man är nybörjare och inte vet så mycket om sporten ännu så gör det egentligen ingenting. Man kan också gissa vilken häst som kommer att vinna ett visst lopp, och har man tur så vinner man. Med tiden lär man sig med största sannolikhet mer om sporten, och då kan man gå från gissningar till kunskap. Chansen att vinna kommer att öka ju mer påläst man är. Det är bra att ta reda på saker både om hästarna och om travbanorna.

Ett spel som fascinerar

Spel på hästar har länge trollbundit och fascinerat människor. Det är ett spännande tidsfördriv, men också en chans att tjäna en rejäl slant. När folk vinner stora summor på trav brukar det skrivas om det i landets tidningar och pratas om det runt fikaborden på arbetsplatser Sverige runt. Drömmen om den stora vinsten är en stor anledning till fascinationen, men hästarna och allt som omger tävlingarna är också spännande.

Spelfilosofi

Det går inte att säga säkert hur man ska tänka för att vinna på trav. Det man behöver fundera på när man bestämmer sig för vilka hästar man ska satsa på i ett visst lopp är hur troligt man anser det är att de ska vinna. Det får man sedan jämföra med oddset, det vill säga hur många andra som har spelat på en viss häst. Om oddset är lågt innebär det att många andra tror att hästen ska vinna, och då går det inte att tjäna speciellt mycket pengar genom att satsa på hästen. Är oddset däremot högt är det inte så många andra som har spelat på just den hästen. Det betyder att man kan vinna stora pengar om hästen vinner sitt lopp.

När man ska bestämma sig för vilken eller vilka hästar man ska satsa sina pengar på finns det en rad olika aspekter att ta med i beräkningen. Man ska fundera över hästens dagsform, vilket startspår den har i det aktuella loppet och hur den har sprungit tidigare.

Lycka till med ditt spel!